Bir cevap »

  1. merhaba
    yazılarınızı büyük bir kıskançlıkla okudum içim bir hoş oldu seyehatlerinizi ve anlatımınızı tebrik ederim
    hep şöle bir düşüncem olmuştur taçmahal inşa edilirken hangi duygusallık ve gerçeklilikle inşa edilmiştir
    yeniden inşa etmek hep istemişimdir
    demem oki
    taçmahali inşa ettiren sultan ve inşaeden mimar usata ve ameleler sadece aşıklardan oluşan ve herkes kendi gerçekliğindeki aşk anlayışını orada bulunması için dünyanın her yerinden semollerle taşları sırtında duyguları içlerinde gelip inşaaya katılışlarını anlatan bir seyyyah ve aşklar romanını derlenip yayınlanması arzu etmişimdir hep sizin yazılarınızda işte büyük taşı taşıma cesareti olan vede becerikli diye kıskandım
    tebrikler

    • Merhaba İsmail bey,

      Oncelikle cok tesekkurler, cok sevindim yazilarimi begendiginize.

      Tac Mahal’den ben de cok etkilenmistim. Yuzyillardir askin sembolu olmaya devam eden bir dunya harikasi olmasinin gecerli bir sebebi var… Insan bahcesine girip de uzaktan o yapiyi gordugu andan itibaren baska bir dunyada gibi hissediyor kendini, o tuhaf, masalsi atmosfer icine aliyor insani hemen. Hindistan seyahatimin en buyuleyici anlariydi Tac Mahal ziyareti.

      Sevgiler…

      • Yazilarinizi ezberleyene kadar okudum:)) hatta büyük bir kıskançlıkla..
        Merak ettiğim bir kaç soruyu size sormak istiyorum
        -hindistan da toplam ne kadar kaldiniz ve masraflar?
        -tek basina bu seyehat yapılabilir mi?
        -bahsettiğiniz kitap gerçekten size faydali oldu mu?

      • Merhaba, cok sevindim yazilari begendiginize 🙂 Hindistan’da 1,5 ay kaldik, sürekli yollardaydik, bir sehirde en fazla 4 gün gecirmisizdir. Biz bütcemize dikkat ettik, kaldigimiz otellerin gecelik fiyatlari 5-10 Euro arasiydi ve gunluk yeme icme masraflari da bu fiyati gecmiyordu. Hindistan icinde trenle seyahat etmek de oldukca hesapli. Ama orada ne kadar masrafa gireceginiiz tamamen size bagli aslinda. Cok ucuz otel ve hosteller de var, 5 yildizlilar da. Gunluk kisi basi 10 Euro masraf da olabilir 300-400 Euro da.

        Bence tek basina cok da keyifle yapilir bu seyahat. Tek basina seyahat eden bir bayan olarak ben yine de kirsal kesimleri, cok ücra köy ve kasabalari tercih etmezdim. Ama güneydeki turistik sehirler, Varanasi, Rishikesh, Dharamsala, Rajhastan Bölgesi bence tek basina seyahat icin gayet uygun. Gezimiz sirasinda Rishikesh’de tek basina seyahat eden Türk bir bayana rastlamistik hatta, gayet memnundu gezi tecrubelerinden.

        Rehber kitap konusunda ise, itiraf etmeliyim ki, biz biraz aliskanliklarimizin esiriyiz. Gezilerimizde Lonely Planet’dan baska bir rehber kullanmadigimizdan diger rehber kitaplarla karsilastirma sansim yok ne yazik ki. Ama biz bu rehberden gayet memnun kaldik. Tek sorun su olabiliyor, cok popüler bir rehber oldugu icin, özellikle yüksek sezonda rehberde tavsiye edilen oteller, restoranlar dolup tasiyor, yer bulunamiyor.

        Simdiden iyi seyahatler, sevgiler

        Şilan

  2. Geri bildirim: Büyük Thar Çölü’nde Bir Gece « Seyahat Günlükleri

  3. Geri bildirim: Biraz Alışveriş, Biraz Kültür-Tarih, Biraz Hastane (Nam-ı diğer Jaipur, Udaipur, Jodhpur) « Seyahat Günlükleri

  4. Geri bildirim: Neden Geldim Bikaner’e « Seyahat Günlükleri

  5. Geri bildirim: Ganj’ın Kutsal Çocuğu Varanasi « Seyahat Günlükleri

  6. Geri bildirim: Altın Tapınak ve Sürgündeki Tibet Hükümeti: Amritsar ve Dharamsala « Seyahat Günlükleri

  7. Geri bildirim: Rishikesh, sevgilim… « Seyahat Günlükleri

  8. Geri bildirim: Andaman Denizi’nde Saklı Bir Cennet « Seyahat Günlükleri

  9. Geri bildirim: Darjeeling’e İki Bilet, Biraz da Yağmur Altında Sikkim « Seyahat Günlükleri

Yorum bırakın